“Crec molt en allò que diuen: “som el que mengem” i de retruc, considero que el com alimentem la nostra pell també hi juga un paper molt important.”
RELATS VIUS
Marc Micola és soci i fundador d’Afrinatur. Un projecte de cosmètica BIO, fet amb consciència i de manera responsable. Afrinatur neix el 2014 de la mà d’en Marc i el seu soci Rolando i ofereix una línia de productes ecològics certificats per Ecocert, recol·lectats i elaborats de manera tradicional per cooperatives de dones africanes garantint un comerç just i promovent així l’autosuficiència d’aquestes comunitats. Actualment els seus productes són: el Karité i l’Oli de Baobab i poc a poc aniran veient la llum noves referències. Podeu trobar els productes d’Afrinatur a VIU L’ECOLÒGIC.
Com neix el projecte d’Afrinatur i quines inquietuds us van portar de Tarragona al Senegal?
En una de les nostres anades i vingudes al continent africà, amb el meu soci, comencem a conèixer de la mà d’un bon amic senegalès cooperatives de dones africanes que elaboren una gran quantitat de productes de cosmètica completament artesanals i ecològics. Un dels primers productes que vam descobrir i ens va enamorar va ser la mantega de karité, produïda en la seva major part per a ús alimentari i en segon terme per a ús cosmètic. A partir d’aquí es comença a gestar el nostre projecte: Afrinatur, per importar al nostre territori aquests productes sense transformar i amb tots els requeriments que la normativa europea requereix.
Què aporta Afrinatur a la societat d’avui dia?
Un comerç just que promou l’autosuficiència d’aquestes comunitats africanes. El nostre objectiu és poder oferir un producte ecològic, de primeríssima qualitat, sense refinar, sense tòxics afegits, compromesos amb l’economia social i retre homenatge a la dona africana, la nostra protagonista.
Quin és el valor que us diferencia d’altres marques, que també fan mantega de karité i oli de baobab, completament purs?
En iniciar aquest projecte vam tenir molt clara una cosa, no proveir-nos de cap distribuïdor de matèries primeres. Viatgem personalment diversos cops l’any a la Costa Occidental d’Àfrica seleccionant els productes que recol·lecten i elaboren les cooperatives de dones africanes, busquem que estiguin certificades i si no, les ajudem perquè puguin certificar-se com a ecològiques, per tal de donar sortida als seus productes d’una manera més resolutiva i eficient. Per fer-ho possible hem triat una de les certificadores de cosmètica més reconegudes i exigents: Ecocert. Un procés que de principi a fi està tutelat exclusivament per nosaltres.
Perquè creus en un estil de vida ecològic?
Des de fa uns anys fins avui dia, crec que tots en major o menor mesura hem anat prenent consciència de la necessitat de cuidar-nos, tenir cura de la nostra alimentació i de tot allò que està relacionat amb el nostre cos, perquè ens afecta molt directament en la nostra salut, i encara queda molt per a fer! Crec molt en allò que diuen: “som el que mengem” i de retruc, considero que el com alimentem la nostra pell també hi juga un paper molt important.
Quin és el vostre compromís social responsable com a empresa?
L’activitat que desenvolupem ens fa sentir plens, ja que no únicament venem productes elaborats per cooperatives de dones africanes, un cop les tenim aquí, són entitats del tercer sector qui ens envasen, manipulen i ens fan les capses expositores per les botigues a partir de palets reciclats. Finalment la Fundació d’Esclerosi Múltiple ens prepara, per al seu posterior enviament, les comandes per a botigues i col·laboradors. Un projecte on tothom té una funció vital.
Com veus el futur d’Afrinatur i de la cosmètica natural?
Creiem que el futur serà ecològic, sostenible i responsable o no serà. També creiem fermament en el nostre projecte i volem continuar creixent incorporant a poc a poc noves referències, assentant les nostres bases, estimant cada un dels productes que comercialitzem i mantenint sempre el nostre compromís com a empresa sostenible i responsable.
Deixa un comentari